Tietoa yhdistyksestä

Ruoan tulevaisuus ry on vuonna 2012 Helsingissä perustettu yhdistys.

Yhdistyksen visio:

Ruoan tulevaisuus  ry on yhteiskunnallisesti tunnettu toimija, joka edistää kestävän ja oikeudenmukaisen ruokajärjestelmän toteutumista.

Yhdistyksen tavoitteet:

• Haluamme reagoida siihen, mitä yhteiskunnassa tapahtuu. Siksi yhdistyksemme lisää kriittistä ja poikkitieteellistä ruokajärjestelmään liittyvää keskustelua ajankohtaisista aiheista, tieteellistä asiantuntemustamme hyödyntäen.
  • Viikissä koulutetaan Suomen luonnonvara-alan akateemiset osaajat.  Yhdistyksemme haluaa aktiivisesti ideoida ja kehittää kampuksen opetusta sekä olla mukana luomassa monimuotoisempaa, vihreämpää ja eläväisempää kampusta.
  • Ruokajärjestelmän asiantuntijoita tarvitaan yhteiskunnassa yhä enemmän. Yhdistyksemme haluaa edistää tällaisen asiantuntijuuden lisäämistä opiskeluaikana ja valmistumisen jälkeen.
  • Tieteellinen tieto on usein suljettu tiedeyhteisön ulkopuolisilta. Me haluamme toiminnallamme edistää tiedemaailman avoimuutta sekä tieteellisen tiedon saatavuutta.
  • Ruokajärjestelmän asiantuntijat ovat tärkeitä linkkejä alan työpaikkojen kartoittamiseksi vielä opiskeleville ja valmistuneille. Pyrimme yhdistämään kokeneemmat asiantuntijat ja potentiaaliset mentorit nuorten osaajien kanssa.
  • Mikäli olet kiinnostunut seuraamaan tai liittymään toimintaamme, katso sivu liity.

Yhdistys vuonna 2016:

Puheenjohtaja: Sari Kinnula