Ruoan tulevaisuus ry:n avajais- ja kausiruokakokkausilta 15.10.12

15.10.12 vietettiin Ruoan tulevaisuus ry:n avajais- ja kausiruokakokkausiltaa. Illan aikana valmistettiin yhdessä kausi- ja lähiruokaa sekä kerrottiin yhdistyksen tarkoituksesta, tavoitteista ja ideoitiin jatkoa.

Ruokana oli tuoresalaatti lehtikaalista ja tomaatista, sienipyttipannua, uunijuureksia ja uuniomenaa vaniljakastikkeella.

Tervetuliaisjuomana tarjoitiin napakoita tyrnitäräyksiä.

Sienipyttipannun suppilovahverot löytyivät Nuuksion metsästä. Lisäksi lähiruoka-ajattelua toteutettiin muun muassa tyhjentämällä jäsenten pakastinlokeroista lakkoja sekä ryöväämällä vanhempien pihoilta omenia.

Sientenkeruureissu oli mukava tapa viettää sunnuntai-iltapäivää. Tokihan mahtava sienisaalis oli ikuistettava kännykkäkameroilla muistoksi.

Lehtikaalisalaattiin pilkottiin kaalin seuraksi tomaatteja. Ruoan valmistuksen lomassa mietittiin kausiajattelun hengessä, mitkä ruoka-ainekset kuuluvat mihinkin neljästä vuodenajastamme.

Ruoat valmistettiin yhdessä ja samalla juteltiin mukavia.

Sienipyttipannu paistumassa liedellä. Spydärin seuralaisena tarjoiltiin paistettuja kananmunia.

Uunijuureksiin laitettiin porkkanaa, palsternakkaa ja lanttua. Hurmaavan maun täydensivät mausteet ja hunaja.

Ruoan valmistumisen lomassa käytiin läpi ryhmien keksimiä kuhunkin vuodenaikaan liittyviä kausiruoka-aineksia. Samalla ideoitiin sitä, minkälaisia tapahtumia yhdistys jatkossa voisi järjestää. Ideoina esille nousi muun muassa ruokapiirin perustaminen, vierailevat luennoitsijat, viljelylaatikoiden perustaminen kampuksen alueelle ja teemaillat liittyen vaikkapa ajankohtaisiin ja teemaan sopiviin kirjoihin.

Jälkiruoaksi nautittiin suussa sulavia uuniomenoita vaniljakastikkeen kera.

Ilta oli meidän järjestäjien ja tunnelmasta päätellen myös vieraiden mielestä oikein onnistunut. Toivottavasti näemme teitä kaikkia iltaan osallistuneita ja myös muita tämän illan missanneita pian uudestaan tulevissa tapahtumissamme!